Optimaliseer jouw cv-installatie met DeltaPro
DeltaPro biedt een geavanceerde oplossing voor het optimaliseren van cv-installaties. Ons systeem geeft in één oogopslag een compleet overzicht van de installatie, waardoor inefficiënties direct zichtbaar worden.
Waarom
Waarom kiezen voor DeltaPro
Directe probleem
identificatie
Sneller inregelen
Efficiënt en effectief
Kostenbesparend
Uitgebreide rapportage
Gebruik Delta Pro in 3 eenvoudige stappen
01
Installatie van meetmodules op radiatoren of convectoren en de verdeler voor vloerverwarming.
02
Data verzamelen en genereren overzicht.
03
Realtime analyse via het dashboard.
Stap 1
Installatie van meetmodules
Elke radiator wordt voorzien van een meetmodule die eenvoudig met de SmartHub wordt verbonden. Deze modules verzamelen nauwkeurige meetdata van de cv-installatie.
Stap 2
Verzameling en overzicht van meetdata
Alle meetdata wordt in real-time verzonden naar een laptop. Onze speciaal ontwikkelde software geeft direct een overzicht van alle meetwaarden, inclusief aanvoer- en retourtemperatuur per radiator.
Stap 3
Analyse via het DeltaPro dashboard
Met het DeltaPro dashboard kunt u de gewenste Delta T instellen (5, 10 of 20 graden Celsius). Op basis van de meetresultaten kan snel worden bepaald of een installatie moet worden ingeregeld.
Delta Pro meettool bestaat uit:
01
12 meetmodules waarmee 12 radiatoren, convectoren en vloerverwarmingsverdelers kunnen worden gemeten.
02
Een Smarthub die alle gegevens van de modules naar de software op de laptop verzendt.
03
Een softwarepakket dat alle gegevens kan lezen, overzichtelijk alle data presenteert en je inzicht biedt in de totale cv-installatie.
DeltaPro genereert met één druk op de knop een rapportage die volledig voldoet aan de eisen van NTA8800, na de juiste instellingen. De installatie is optimaal afgesteld en de energieprestatie ervan is inzichtelijk gemaakt.
Wettelijke verplichtingen
Waterzijdig inregelen is niet alleen een aanbevolen methode voor energie-efficiëntie, maar ook een wettelijke verplichting. Volgens de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) en de Nederlandse regelgeving (Bouwbesluit en Regeling Bouwbesluit) NTA8800 moet bij vervanging van de cv-ketel of meer dan 1/3 van de radiatoren, het systeem hydraulisch worden gebalanceerd.
Uitzonderingen
In woningen waar waterzijdig inregelen technisch niet mogelijk is, geldt de verplichting niet. Dit is bijvoorbeeld het geval in oude woningen waar geen temperatuurregeling mogelijk is per radiator. En bij installaties in woningen die al waterzijdig zijn ingeregeld, hoeft dat niet nogmaals te gebeuren.
Alleen het bijstellen van een voetventiel is niet altijd voldoende. Volgens de regels moet er namelijk ook ‘zelfregelende apparatuur’ worden aangebracht. Te denken valt aan een thermostatische radiatorknop, een kamerthermostaat, een thermostaat van een ventilatorconvector of gebouwautomatiserings- en controlesystemen die de temperatuur reguleren per verblijfsruimte of -gebied.